Hoe aanmelden bij een workshop Professionaliseringsweek?
2 oktober 2024Nieuwe workshops – maandagmiddag 21 oktober a.s.
2 oktober 2024Op veler verzoek bieden we de volgende workshops uit 2023 komende Professionaliseringsweek 2024/2025 opnieuw aan:
Workshop Dans
– maximaal 20 personen – deze workshop bieden we aan op De Oranjerie
Naast zelf lekker bewegen, krijg je dit keer ook praktische tips die je in je eigen lessen kunt toepassen.
“Welkom in mijn wereld waar dans, educatie en creativiteit met elkaar verbonden zijn. Lesgeven, choreograferen, voorstellingen maken, het ontwikkelen van educatieve schoolprojecten en een leerlijn dans zijn maar een paar dingen van het rijke leventje dat ik mag leiden. Niet te vergeten de geweldige kinderen waar ik mee mag werken, van talentvolle dansers tot kinderen die nog moeten ontdekken hoe bijzonder ze zijn”
Annalee Duppen
Annalee geeft als leerkracht dansles op De Oranjerie en is daarnaast als dansleraar werkzaam bij het CKC. Dus even letterlijk lekker uit of midden in je comfortzone stappen en bewegend leren. Daarbij kun je ook nog praktische tips voor je onderwijs meenemen.
Daar zit muziek in
– maximaal 20 personen – deze workshop bieden we aan op de Paulusschool
Carla van Swieten heeft jarenlang ervaring als muziekleraar op de Paulusschool. Ze heeft niet alleen een groot muzikaal talent maar heeft ook het vermogen mensen te enthousiasmeren voor muziek in de klas. In deze workshop neemt Carla je mee in de wonderlijk mooie wereld van muziek. Aan de hand van een aantal muzikale activiteiten laat ze je ervaren dat muziek in de klas niet moeilijk hoeft te zijn. Daarnaast toont ze veel verschillende instrumenten waarvan je een aantal kunt lenen op de Paulusschool. Aan het eind van deze inspirerende workshop ga je naar huis met praktische tips die je direct kunt toepassen in je groep.
Voor meer informatie over Carla en haar muziekonderwijs op de Paulusschool klik je op de onderstaande link:
Modeltekenen
– maximaal 15 personen – deze workshop bieden we aan op ONC Parkdreef
Op de afdeling Beeldende Vorming (en O&O) van het ONC Parkdreef staat alles klaar voor een kunstworkshop: een kring van teken- of schildersezels, uitdagende materialen en inspirerende omgeving. Altijd al een keer een model willen natekenen maar dit nog nooit gedaan? Dan is dit je kans! Ook als je je tekentalent nog niet helemaal hebt ontdekt of ontwikkeld, is deze workshop een aanrader.
Romy de Vrij heeft de Kunstacademie succesvol doorlopen en is inmiddels al bijna vijf docent Beeldende Vorming en CKC op de Parkdreef. Zij neemt je stapsgewijs mee van een leeg vel tot een gaaf kunstwerk. Romy wordt met regelmaat vanuit het PO gevraagd om mee te denken over Beeldende Vorming dus kun je tijdens deze workshop ook ideeën opdoen voor je eigen lessen op school.
Teken je gesprek
– maximaal 25 personen – deze workshop bieden we aan in het Huis van Unicoz
Teken je gesprek is een manier om je gesprek visueel te maken. Het kind vertelt over een gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een ruzie en de begeleider schrijft, tekent het op een groot vel papier. Hij/zij maakt daarbij gebruik van vaste kleuren en een vaste manier van noteren. Hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht en kan het kind letterlijk zien wat er gebeurt en van daaruit op zoek gaan naar passende oplossingen. Teken je gesprek zorgt ervoor dat het kind in zijn/haar eigen kracht komt te staan. Deze manier van werken zorgt voor een grote betrokkenheid om het probleem onder ogen te zien en op te lossen. Om Teken je gesprek te kunnen toepassen hoef je geen tekentalent te zijn.
Tijdens deze workshop maak je kennis met de methode en ga je ook zelf even aan de slag.
Stress les(s) en emoties de baas
– maximaal 20 personen – deze workshop bieden we aan op de Regenboog
Steeds meer kinderen ervaren stress en vervelende emoties, maar krijgen vanuit huis en school geen vaardigheden aangereikt om hiermee om te kunnen gaan. Stress les(s) en emoties de baas is een visuele methode die begrijpelijk en aansprekend is voor kinderen in de midden- en bovenbouw (+NT2). Daarnaast is het een concreet, interactief en praktisch hulpmiddel waarmee doelgericht de executieve vaardigheden op het gebied van stress en emoties kunnen worden getraind. Door middel van praatplaat-lessen in de klas kunnen docenten bewustwording creëren bij de leerlingen omtrent eigen stress en emoties. Zo krijgen de kinderen inzicht in wat met hen gebeurt als ze last hebben van stress of een vervelende emotie. Om vervolgens bij de emotie- en ontspanningsoefeningen daadwerkelijk te oefenen met verschillende manieren om te ontspannen en het reguleren van emoties.
Benieuwd naar dit onderzoek en deze werkwijze? Meld je dan aan bij deze workshop op de Regenboog.
Anders kijken naar gedrag
– maximaal 25 personen – deze workshop bieden we aan op De Oranjerie
Veel van jullie kennen ongetwijfeld het Kernkwadrant en hebben hier vast en zeker al oefeningen mee gedaan. Deze gaan veelal over je eigen gedrag en hoe je hier anders mee om kan gaan. Maar hoe gaaf is het om van je kernkwaliteiten te kijken naar en vooral om te gaan met ongewenst gedrag dat een leerling of een collega kan laten zien? Hoe helpend is het om achter dit gedrag te kijken en dit kind te zien vanuit zijn of haar kernkwaliteiten? In deze workshop licht Saskia Verwoerd kort ‘het kwadrant van kwaliteit’ toe. Vervolgens ga je aan de hand van een casus uit je eigen praktijk hiermee aan de slag.
Saskia Verwoerd heeft veel ervaring als leerkracht in het basisonderwijs. Na het succesvol afronden ver diverse coachopleidingen is ze momenteel kindercoach, schoolcoach en voorzitter van de expertgroep Leren Zichtbaar Maken op basisschool De Oranjerie.